30 Ekim 2011 Pazar

Varşova uçak bileti

Varşova'da (Warsaw School of Economics-SGH) ikinci dönem 13 şubat'ta başlayacak. 7-8-9 şubat ise orientation week. 4 şubat cumartesi varşovada olmak için ideal bi tarih diye düşünüyorum. Bir haftadır takip ettiğim 4 şubat 2012 istanbul-warsaw aktarmasız uçuş biletini 28 ekim 2011'de(yani uçuştan 3 ay önce) LOT'dan 82 Euro'ya(202 TL) aldım.

Bilet ararken bubilet.com baya işe yarıyor...

25 Ekim 2011 Salı

SGH (Warsaw School of Economics) kayıt süreci

Nomination Process:
Sgh(warsaw school of economics=Szkoła Główna Handlowa) seçilen öğrencilerin nominasyonunu sitesinde online olarak yaptırtıyor. Yanı siz Sgh'ye gitmeye hak kazanmışsanız koordinatorünuz sgh'nın sıtesıne gırıp sızı online nominate(aday gösterme)etmesi gerekiyor. Nominate ederken sizin hakkınızda ki bilgileri forma doldurup nomine ediyor.Koordinatör formda bizimle alakalı temel bilgileri ve e-mail adresimizi doldurup kaydediyor.
Application Process:
Sgh, bizim e-mail adresimize yani koordinatörün nomine ederken verdiği e-mail adresine bir login ve password gönderiyor. Bu login ve password ile>> https://serwis.sgh.waw.pl/crpm-recruitment  adresinden online application system'e giriyoruz. Burada bizim'le alakalı kısımları dolduruyor ve sisteme passportumuzda yer alacak fotografımızı, herhagi bir id card'ımızı(nufus cüzdanı yahut ehliyet) ve insurance card'ımızı(şengen ülkeleri için geçerli olan 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası-Ben Kadıköy Vakıfbank şubesinde Güneş Sigorta ile 6 ay süreli yaptırdım ve 40 euro ödedim,bu sigortayı yaptırmak zorunlu çünkü vize başvurusu sırasında da bu sigorta gerekecek.) upload ediyoruz.
Online application formu doldurduktan sonra 2 kopya halinde print-out edip kendimiz imzalayıp, koordinatöre imzalatıp uluslararası ofisede muhürlettikten sonra 2 adet pasaport-sized fotoğraf ile beraber Sgh'ye gönderiyoruz.
Genelde diğer üniversitelerin application form ile birlikte başka belgeler istediğini biliyorum. Özellıkle Learning Agreement diğer tüm üniversitelere basvuru yaparken application form ile birlikte isteniyor. Fakat SGH app. form ile birlikte Learning Agreement istemiyor. Bu biraz garipti, şüphemi gidermek için karşı üniversiteye şunu yazdım>>
Hi,
I am a student from Turkey and I will be in Warsaw on second semester as an erasmus student.
I have already filled all spaces in your on-line application site and saved it. Also printed out 2 copies of application form.
Today I am getting these copies to my Erasmus coordinator and International office to be signed and sealed. Within a few days I will post them to your mailing address with my 3 passport-sized photography.
I am wondering if anything else i am supposed to do now for application?
Additionally Now I can not access/log in to Wirtualny Dziekanat to select courses which i will take in Warsaw. I enter my login and password, click accept then nothing happens but a white page coming..
How can i select my courses? Is there any deadline to select courses virtually?
Finally my last question is that what is the deadline to send my learning agreement to you and Is there any document which i have to send you?
Thanks for your help...
Best Regards
Cevap olarak şu geldi>>
Dear Hayati,
Signed and sealed application plus passport sized pictures is all I need for now. The password to register for courses is different one and you will receive it later. The first stage of course declaration will be probably in November. Here are the detail how the enrollment works:
http://www.sgh.waw.pl/crpm_-en/si/exchange/faq/courses/
The deadline for submitting Learning Agreements will be after 3rd stage in March.
Kind regards,
Bu maili aldıktan sonra zaman kaybetmeden formları ve 2 fotografı SGH'ye gonderdim. Gönderi için PTT APS'yi kullandım.. İyikide etmişim; 48 TL ödedim ve ertesi gün evraklarım SGH'ya ulaştı.
Postamı İstanbuldan Varşova'ya 24 saatte ulaştıran PTT-Kargoya Teşekkürü bir borç bilirim:)

22 Ekim 2011 Cumartesi

Ali şeriati'nin sanata bakışı

Ben, zarif kakmacılık ve çinicilik, ince ve nazik süslemeler yerine inatçı dağların vakarını, kışın gökyüzünün heybetini ve iktidarını kuşatan vahşi ve kararlı tufanları, sert ve haşin, engin çölleri sanatına sermaye edinenleri sevmişimdir.

Ben her zaman, mağrur dağ kartallarından, ıssız çöllerin haşin yabani çiçeklerinden ilham alan bir şiiri, kafeste şakıyan güzel çizgili, benekli ve renkli bir kanaryayı yada gül bahçesinde yetişmiş narin bir gülü öven şiirden daha fazla sanatsal bulmuş ve heyecan duymuşumdur.

12 Ekim 2011 Çarşamba

Afili beyaz bir polonyalı mendil...

5 Ekim 2011 Çarşamba

Atın ölümü arpadan olsun

Açın ölümü arpadan olsun.. Yok.. Açın önümü arpadan olsun... Yok.. Atın önümü arpadan olsun.