8 Aralık 2011 Perşembe

Senaryo denemesi 1/Hukuksuz

Hukuksuz/Hayati ÇAYCI

Aliya, Burak, Bala ve İsmail farklı şehirlerden gelmiş farklı bölümlerde okuyan; aynı evde kalan 4 arkadastır.

Burak hukuk öğrencisidir. Herhangi bir toplulukta herhangi bir konunun ucu şayet hakka hukuka dokunuyorsa hemen sözü alır ve
borusunu öttürür.Devamlı hukuk sisteminin eksikliğinden, yanlışlığından dem vurur. Fırsat buldukça arkadaşlarına hukuksal sistemin teknik boşluklarından bahseder durur..(Örnek metin;Burak-6 kişi bi kıza tecavüz etse sonra içlerinden biri kızı ikna edip onunla evlense, evlenenle beraber diğer 5'ininde suçu düşer. Ceza almazlar.. yaa!!Hukuk en bastan, yenıden yazılmalı..Adalete ancak böyle ulaşırız. )


Bir gece aliya gece gec saatlere kadar arkadaslarıyla zaman gecirmiş ve saat 3 sularında eve dönmüştür. evin oldugu sokağa girdiğinde evin kapısı önünde bir karartı dikkatini çeker. Yaklaştığında bunun kapıyı açmaya zorlayan bir hırsız oldugunu anlayan aliya hırsızın üstüne atlayıp onunla boğuşmaya başlar. boğuşma sırasında hırsız kafasını yere vurur ve bayılır. o sırada gürültüyle dışarı koşan ismail ve bala aliyayla birlikte hırsızı eve sürüklerler.o sırada burak ta uyanıp yanlarına gelir. İsmail polisi aramak için telefonuna sarıldığında Burak onu durdurur ve..

Şu anda yasal olarak suçlunun kendileri olduğunu; adamın eve henüz tecavüzde bulunmadığını, darp edilip eve sokulmasıyla iyice başlarının derde gireceğini hukuki terimler kullanarak kendinden emin şekilde arkadaslarına açıklar!! Polis geldiğinde adamın hırsızlık suçunu kabul etmeyeceği aşikardır. bu durumda adam darp edilmiş zorla alıkonulmuş olduğundan, şikayet gerektirmeksizin polis tarafından kamu suçu işledikleri gerekçesiyle arkadaslarının baslarının derde gireceğini düşünen burak arkadaslarını da buna inandırır!..

Burak yapılması gerekenin şimdi baygın haldeki hırsız la anlaşmak oldugunu düşünmektedir.Hırsızın şikayetçi olmaması için onunla anlaşmak zorundadırlar!
Hırsızı bır sandalyeye baglarlar ve uyanmasını beklerken aralarında konusmaya baslarlar. İsmail ve bala durumdan çok rahatsızdırlar ve bu durumun sebebi olarak gördükleri aliyaya adamın hırsız olmayabileceği yönünde imalarda bulunmaya başlarlar.
Aliya kızarak -delimisiniz gördüm diyorum, kapıyı zorluyordu... Ne yapsaydım yani!

Aliya kızarak hırsıza bir tokat patlatır -Kalk ulan!

Hırsız uyandıktan sonra gençler hırsızla anlaşmaya, şikayetçi olmaması için onu ikna etmemeye çalışırlar.Hırsız yarık kafasının acısı ve yakalanmış olmanın ezikliğiyle hiddetlenir ve gençlerle tartışmaya tehditler savurmaya başlar. İsmail bir ara hırsız karşısında ezilip büzülür ve hatta ondan özür dileyerek şikayetçi olmamasını ister böylece olaydan sıyrılmaya çalışır.Fakat hırsız(birçok kez hapse ve nezarete değişik sebeplerle girip çıkmış; pis suratlı, kalıplı, şiveli konuşan ve konuşurken etrafa tükürükler saçan bir adam) gençleri kendisini serbest bırakmaları için tehdit etmeye ve küfürler savurmaya devam eder..

Durum karsısında kendıne hakım olamayan Aliya adama bagırarak yumruk atmaya baslar.bu sırada buz kesılen uclu aliyayı oylece izler.

Biraz sonra aliya yere düşen adamın üstüne abanıp onu boğazlayarak oracıkta öldürür...


Karakterler:
Aliya
Burak
Bala
İsmail
Hırsız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder